Windrichting

De wind kan uit verschillende richtingen komen. Voor je spotkeuze is het handig om te weten uit welke richting de wind komt.

 

Ga altijd met een aanlandige wind kiten. Hieronder de verschillende richtingen beschreven:

  • Onshore:  Bij een onshore wind waait de wind naar het land toe. Voordeel heeft dat je hierdoor niet kan afdrijven en dus altijd weer bij de kant komt. Het grote nadeel van een onshore wind is dat wanneer er golven zijn je meteen upwind moet kunnen varen om uit de branding te komen.
  • Side Shore: Betekent dat de wind met het strand mee waait. Hierdoor kun je haaks op het strand varen. Dit is ideaal omdat je wanneer je niet upwind komt je weer naar de kant vaart en via het land upwind loopt.
  • Side onshore: Betekent dat de wind schuin aanlandig is. Dit is de meeste voorkomende windrichting en ook meteen één van de beste windrichtingen. Je komt namelijk altijd weer bij de kant. Wanneer je op zee vaart is het met deze windrichting makkelijk om door de branding te komen.
  • Offshore: Ook wel aflandige wind genoemd. Met deze windrichting moet je een op zoek naar een spot waar het één van bovenstaande windrichtingen waait.

 

Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11