Aanschaf tweedehands Kitelandboard materiaal

Het aanschaffen van een Kitelandboard set is vaak een dure uitgave. Uiteraard kan je meteen nieuw materiaal aanschaffen maar je kan ook voor een tweedehands Kitelandboard set gaan. In principe is er niks mis  met tweedehands Kitelandboard materiaal als je weet waar je op moet letten.

 

Op websites als marktplaats.nl staat veel materiaal te koop, helaas is veel materiaal goed gebruikt of ongeschikt voor beginners. 

 

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een checklist gemaakt voor het aanschaffen van je uitrusting. Print de checklist uit en neem hem mee als je materiaal gaat bekijken.

 

Heb je alsnog vragen dan kan je altijd contact met mij opnemen!


Checklist tweedehands kitelandboard materiaal

Powerkite

Bij het aanschaffen van een tweedehands Powerkite is het verstandig om onderstaande checklist na te lopen. Heb je op alle punten een "ja"? Dan heb je een goede Powerkite in handen!

Checklist aanschaf tweedehands Powerkite Antwoord Ja! Wanneer dit in orde is.
Is de Powerkite compleet? Is alles aanwezig bij de kite? Zoals: de kite zelf , lijnen, bar/of handles, grondpen en tas?  
Heeft de Powerkite geen beschadigingen/reparaties? Waarom zou je? er staat genoeg andere Powerkites te koop?  
Is het doek nog knisperig? Wrijf het doek tussen je handen, is dit niet meer knisperig? Dan is het doek bijna "op". Kans is groot dat je binnen een aantal sessies scheuren in je doek hebt.  
Zijn alle stiksels in de naden nog heel? Dit kan je het beste doen door het doek voorzichtig met twee handen van elkaar af te drukken.  
Hoe ziet de bar/Handles eruit? Raffelen de lijnen niet die aan de bar/handles zitten? check de bar/handles op schade/scheuren.  
Zitten er geen knoopjes in of raffels aan de lijnen?  In de kitelijnen mogen nooit knoopjes zitten. Dit haalt de sterkte uit de lijnen. Ook mogen de lijnen niet geraffeld zijn dit wijst erop dat de lijnen bijna op zijn. Om de kitelijnen te checken is het handig om de bar uit te rollen en per lijn na te lopen.  
Zijn de lijnen gelijk? Als er een verschil zit in de lijnen stuurt de Powerkite niet goed. Verder wijst het erop dat de lijnen uitgerekt zijn, dus veel gebruikt. Om dit te checken leg je de bar uit en maak je hem vast aan een paaltje o.i.d. Waarna je de lijnen nu strak loopt kan je heel  makkelijk zien of de lijnen gelijk zijn.  

Mountainboard

Bij het aanschaffen van een tweedehands mountainboard is het verstandig om onderstaande checklist na te lopen. Heb je op alle punten een "ja"? Dan heb je een goed mountainboard in handen!

 

Checklist aanschaf tweedehands mountainboard Antwoord Ja! Wanneer dit in orde is.
Zitten er geen scheuren/beschadigingen op het deck? Scheuren of beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat het deck veel minder sterk is. Hierdoor kan het deck doormidden breken.  
Zijn de assen van de trucks recht? Als de krom staan duidt het erop dat het mountainboard intensief is gebruikt.  
Zit er profiel op de banden? Controleer of er genoeg profiel op de banden zit. Zijn deze kaal dan heb je vele minder grip met het mountainboard.  
Zijn de banden niet lek? Controleer of de banden niet lek zijn.  
Zijn de bindingen niet beschadigd? Controleer of de bindingen niet beschadigd zijn door ze los te halen en opnieuw in elkaar te zetten.  
Zijn de lagers niet vastgeroest? Controleer of de banden om de assen soepel draaien. Doen ze dit niet? dan zijn de lagers vastgeroest of kapot gedraaid. Je kan uiteraard nieuwe lagers kopen.  
Is er voldoende griptape aanwezig? wanneer dit niet het geval is, glijden je voeten gemakkelijk uit de bindingen wanneer het Mountainboard nat is.  

Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11