Advies

Na je eerste les ben je zo enthousiast geraakt dat je graag je eigen materiaal wil aanschaffen en verder wilt gaan met de kitesport, en terecht, het is een te gekke sport!

 

Nu is het als beginner lastig om al het verschillende materiaal te onderscheiden, er zijn dan ook een heleboel verschillende factoren om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld; Wat je wil met een kite, je gewicht, geslacht, budget en of je nieuw of 2e hands materiaal wilt aanschaffen.

 

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer, dit is helemaal het geval als je opzoek gaat naar tweedehands kitemateriaal op bijvoorbeeld marktplaats.nl.

 

Michaël's Kiteschool heeft een checklist opgesteld met punten waar je op kan letten tijdens het aanschaffen van tweedehands materiaal. Voor de checklist voor kitesurfen kan je hier terecht, ben je opzoek naar naar een checklist voor Kitelandboarden? klik dan hier.

 

Veel voorkomende aankoopfouten zijn:

  • Ondeugdelijk (onveilig) materiaal kopen -  Oud veiligheidssysteem, Versleten kites, slecht uitgevoerde reparaties, slijtage van lijnen etc..
  • Verouderd materiaal kopen -  Hoe oud is de kite?
  • Shop aanbiedingen kopen Koop jij materiaal waar de kiteshop graag vanaf wil of koop jij materiaal dat ECHT bij jou past?

 


Het is natuurlijk zonde om materiaal te kopen waar je achteraf spijt van krijgt of nog erger; het plezier in de kitesport verliest.

 

Michaël's Kiteschool adviseert dan ook om na aanschaf van je kitemateriaal een privéles te nemen. Zodat je aan het aangeschafte materiaal kunt wennen. Met begeleiding door een ervaren instructeur.

 

Om dit uit te sluiten helpt Michaël's Kiteschool graag met een vrijblijvend advies op maat.

Zoals hierboven aangegeven heeft dit met meerdere factoren te maken.

 Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11