Aanschaf tweedehands Powerkite

Een Powerkite aanschaffen is een dure uitgave. Uiteraard kan je meteen nieuw materiaal aanschaffen maar je kan ook voor een tweedehands Powerkite gaan. In principe is er niks mis mee met tweedehands Powerkite als je weet waar je op moet letten.

 

Op websites als marktplaats.nl staan veel Powerkites te koop, helaas zijn er veel Powerkites goed gebruikt of ongeschikt voor beginners. 

 

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een checklist gemaakt voor het aanschaffen van je Powerkite. Print de checklist uit en neem hem mee als je een tweedehands Powerkite gaat bekijken.

 

Heb je alsnog vragen dan kan je altijd contact met mij opnemen!

 


Checklist tweedehands Powerkite

Bij het aanschaffen van een tweedehands Powerkite is het verstandig om onderstaande checklist na te lopen. Heb je op alle punten een "ja"? Dan heb je een goede Powerkite in handen!

Checklist aanschaf tweedehands Powerkite Antwoord Ja! Wanneer dit in orde is.
Is de Powerkite compleet? Is alles aanwezig bij de kite? Zoals: de kite zelf , lijnen, bar/of handles, grondpen en tas?  
Heeft de Powerkite geen beschadigingen/reparaties? Waarom zou je? er staat genoeg andere Powerkites te koop?  
Is het doek nog knisperig? Wrijf het doek tussen je handen, is dit niet meer knisperig? Dan is het doek bijna "op". De kans is groot dat je binnen een aantal sessies scheuren in je doek hebt.  
Zijn alle stiksels in de naden nog heel? Dit kan je het beste doen door het doek voorzichtig met twee handen van elkaar af te drukken.  
Hoe ziet de bar/Handles eruit? Raffelen de lijnen niet die aan de bar/handles zitten? check de bar/handles op schade/scheuren.  
Zitten er geen knoopjes in of raffels aan de lijnen?  In de kitelijnen mogen nooit knoopjes zitten. Dit haalt de sterkte uit de lijnen. Ook mogen de lijnen niet geraffeld zijn dit wijst erop dat de lijnen bijna op zijn. Om de kitelijnen te checken is het handig om de bar uit te rollen en per lijn na te lopen.  
Zijn de lijnen gelijk? Als er een verschil zit in de lijnen stuurt de Powerkite niet goed. Verder wijst het erop dat de lijnen uitgerekt zijn, dus veel gebruikt. Om dit te checken leg je de bar uit en maak je hem vast aan een paaltje o.i.d. Waarna je de lijnen nu strak loopt kan je heel  makkelijk zien of de lijnen gelijk zijn.  

Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11