Verschillende disciplines

Binnen het kitesurfen heb je verschillende disciplines. Hieronder staan de verschillende disciplines beschreven.

 

Freeride kitesurfen

Bij het Freeride kitesurfen maak je gebruikt van de elementen van de spot. Ben je op een spot met mooie golven?  Pak een golf en spring zo hoog mogelijk. De meeste kitesurfers zijn onbewust Freeriders. Lekker cruisen en af en toe een sprong of trucje.

It's all about having fun! Bijna alle kites zijn geschikt om te Freeriden.

Freestyle kitesurfen

Binnen de discipline Freestyle heb je twee verschillende onderdelen namelijk: Old school Freestyle en New school Freestyle.

 

Bij Old school Freestyle, ook wel airstyle genoemd, draait het om hoge sprongen (big airs), rotaties op hoogte en Old school tricks als een board-off of one footer. Old school ziet er over het algemeen spectaculair uit voor de toeschouwers! Voor Old school worden meestal Bow/SLE en Foil kites gebruikt. Reden hiervoor is dat je met Old school veel lift en hangtime nodig hebt.

 

Bij  New school  Freestyle draait het om unhooked moves zoals handlepasses en raileys. Maar ook kiteloops horen thuis bij het New school Freestylen. Voor New school worden vaak C shape en open C shape kites gebruikt.

Wakestyle kitesurfen

Bij het Wakestyle kitesurfen draait het om tricks die normaal bij het Wakeboarden worden gebruikt. Hierbij is het de bedoeling om de kite zo laag mogelijk boven het water te houden. Wakestyle kitesurfen lijkt op New school Freestyle.

 

Vaak worden dezelfde kites voor Wakestyle kitesurfen als bij het New school Freestylen.

Wave kitesurfen

Wave rijden is een een combinatie van golfsurfen en kitesurfen. Door middel van een directional surfboard en een kite surf je de golven. Je gebruikt de kite als motor om weer bij een nieuwe golf te komen!

 

Voor het Wave rijden worden wave kites gebruikt.

Hydrofoil kitesurfen

Hydrofoilen is door middel van een vin in het water in combinatie met een mast en een kitesurfboard je laten voortbewegen door een kite over het water. Met een Hydrofoil zweef je al het ware boven het water. Het grote voordeel hiervan is dat je bijna geen weerstand hebt en dus met zeer lage windsnelheden al het water op kan ( het record staat op 4 knopen!!!).

 

Hydrofoilen is zeer populair geworden de laatste jaren! Hydrofoilen kan inprincipe met elke soort kite, echter met weinig wind worden er vaak Closed Cell Foil kites gebruikt.

Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11