Soorten Powerkites

Om te kunnen Powerkiten heb je een Powerkite nodig.  Hieronder staat alle informatie over de verschillende soorten Powerkites beschreven. Wil je graag weten wat je nog meer nodig hebt om te Powerkiten? Klik dan hier.


2 lijns Powerkite

2 lijns Powerkite van Ozone
2 lijns Powerkite van Ozone

De naam zegt het al, de Powerkite heeft 2 lijnen (stuurlijnen).  2 lijns Powerkites worden gebruikt om de basis van het Powerkiten onder de knie te krijgen. Deze kites kunnen flinke trekkracht genereren. Vaak worden deze Powerkites met polsbanden geleverd. De 2 lijns Powerkites variëren van 0,8M2 tot 2,5M2 oppervlakte.

 


3 lijns Powerkite

3 lijns Powerkite van Ozone
3 lijns Powerkite van Ozone

Een 3 lijns Powerkite heeft 3 lijnen, 2 stuurlijnen en 1 veiligheidslijn. De 3 lijns Powerkites worden altijd met een Bar gevlogen. Het grote voordeel van de Powerkite is dat wanneer je de controle verliest je hem direct los kan laten en alle kracht uit de Powerkite gaat. Ook kan je de Powerkite makkelijk herstarten met een 3 lijns Powerkite. Dit type is zeer geschikt om de basis beginselen te leren van het kiten maar ook zeer geschikt om op te kitelandboarden!

 

 

De 3 lijns Powerkites variëren van 1M2 tot 3,5M2 oppervlakte.


4 lijns Powerkite

Een 4 lijns Powerkite van Ozone
Een 4 lijns Powerkite van Ozone

 De kites hebben 2 stuurlijnen en 2 remlijnen. 4 lijns Powerkites worden op handles gevlogen. Het grote voordeel van deze Powerkites is dat je de kracht in de vlieger beter kan doseren.  De meeste 4 lijns Powerkites zijn ontwikkelt om lift te creëren. Hierdoor kan je sprongen maken. Deze Powerkites zijn zeer geschikt om mee te Kitebuggyen, Kitelandboarden en Powerkiten.

Dit type is zeer geschikt voor de gevorderde Powerkiter.

 

De 4 lijns Powerkites variëren van 1,5M2 tot 10,5M2 oppervlakte.


Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11