Uitrusting Powerkiten

Wat heb je nodig?

Om te beginnen met Powerkiten heb je onderstaande nodig:

  • Powerkite
  • Bar, handles of polsbanden

Dit is de uitrusting voor het Powerkiten. Uiteraard kan je verschillende verschillende maten Powerkites aanschaffen.

Een Powerkite kan je al kopen vanaf €100 en kan oplopen tot €400 afhankelijk van het soort Powerkite en de maat van de Powerkite. Dit lijkt veel geld maar meer heb je ook niet nodig om deze hobby uit te kunnen oefenen! Uiteraard kan je dit zo gek mogelijk maken als je zelf wilt!

 

Neem altijd eerst een les Powerkiten voordat je zelf materiaal gaat kopen!

 

Michaël's Kiteschool vindt het belangrijk dat mensen met plezier de kitesport beoefenen. Wij geven GRATIS een persoonlijk advies over de aanschaf van een Powerkite. Om je het beste te kunnen helpen kun je contact met ons opnemen voor een advies op maat.

 


Hieronder staat de uitrusting beschreven:

Powerkite

Een 3 lijns Powerkite van Ozone
Een 3 lijns Powerkite van Ozone

Powerkites heb je er in vele soorten en maten. Om je een duidelijk overzicht te geven staan hieronder de verschillende soorten:

  • 2 lijns Powerkites
  • 3 lijns Powerkites
  • 4 lijns Powerkites

Uitgebreide informatie over de soorten Powerkites vindt je hier.

 


Bar

3 lijns bar van Ozone
3 lijns bar van Ozone

Om een kite te besturen heb je een bar nodig. Dit is je "stuur". Je hebt verschillende soorten barren. Dit is afhankelijk van je kite heb je een depowerkite (als je de kite depowered kan je de kracht uit de kite halen, hiervoor heb je ook een harness nodig) dan heb je een DEpower bar nodig.  Het grote voordeel van een bar is dat wanneer je graag wilt leren kitesurfen of kitelandboarden je al gewend bent aan de bar.

 

Voor het Powerkiten kan je een 2 of 3 lijns bar gebruiken. Dit is afhankelijk van je Powerkite (zie het kopje Powerkite hierboven). De bar op de afbeelding is een 3 lijns bar. Hierbij heb je 2 stuurlijnen (de buitenste) en een veiligheidslijn (middelste). De veiligheidslijn maak je doormiddel van een polsband om je pols vast. Zodra je de controle over de Powerkite verliest kan je de bar los laten en treedt de safety in werking.

 

Michaël's Kiteschool verzorgt al haar lessen Powerkiten en Kitelandboarden met een 3 lijns bar. Hiervoor is bewust gekozen vanwege de veiligheid en het comfort voor de gebruiker.


Handles

Handles van Ozone
Handles van Ozone

Een 4 lijns powerkite kan je het beste besturen op handles. De powerlijnen bevestig je aan de boven kan van de handles en de stuurlijnen aan de onderkant. Met een handles kan je de kite remmen door de stuurlijnen aan te trekken. Hierdoor kan je de kite zeer nauwkeurig sturen en kan je hem ook herstarten/landen. Handles worden over het algemeen gebruikt door de gevorderde Powerkiter,Kitelandboarder of Buggyer. 


Polsbanden

Polsbanden van Peter Lynn
Polsbanden van Peter Lynn

Polsbanden worden gebruikt voor de 2 lijns Powerkites. Je maakt de stuurlijnen van de Powerkite vast aan de polsbanden en je kan kiten!

 

Polsbanden zijn geschikt voor beginners. Persoonlijk vindt ik het comfort minder dan bij een bar. In hardere wind snijden de polsbanden om je polsen heen.


Ozone erkende kiteschool:Deel Michaël's Kiteschool op social media:

email: contact@michaels-kiteschool.nl    telefoon: 06-83995791      KVK: 70406197          BTW: NNL002309620B11